Beeld

Natuurboerenlandschap biedt wildcamera’s van het merk “Reconyx” te huur aan.

Wildcamera’s zijn een prachtig hulpmiddel om inzicht te krijgen in het leven in het veld. Menselijke activiteit kan verstorend werken, terwijl een wildcamera vrijwel onzichtbaar opgaat in het landschap. Op deze manier kan de aanwezigheid van soorten (foto) op deze manier worden vastgesteld, maar het levert ook meer inzicht in het gedrag van soorten (video).

Ervaring heeft me geleerd dat er veel kwaliteitsverschil bestaat tussen wildcamera’s. Dat zit hem niet alleen in de beeldkwaliteit, maar ook in de kwaliteit van de sensor en de snelheid van activeren. ’s Morgens als er sprake is van dauw of schemer laten veel wildcamera’s het nog wel eens afweten of maken ze slechte foto’s. Dat is cruciaal, want op dat tijdstip zijn veel dieren actief op zoek naar voedsel.
Een goede wildcamera maakt dag en nacht opnames en kan zonder problemen een maand lang opnames maken. Mits goed geplaatst een relatief eenvoudige manier om meer te weten te komen over de aanwezige dieren.
Wildcamera’s van Reconyx hebben in de praktijk bewezen de beste keuze te zijn. Dit merk staat aan de absolute top als het gaat om betrouwbaarheid en beeld- en geluidskwaliteit.

Natuurboerenlandschap heeft twee soorten camera’s van dit merk in bezit en biedt u graag de mogelijkheid uw terrein te inventariseren op wilde dieren.
Voor onderzoek naar het gedrag van dieren of de aantrekkingskracht van bijvoorbeeld voederplaatsen of plasdras situaties is de “Reconyx Ultrafire XR6” zeer geschikt. Deze camera maakt uitstekende videobeelden vergezeld van een goede geluidskwaliteit.
Om alleen de aanwezigheid van soorten goed in beeld te brengen is de “Reconyx HC600” een prima keuze. Deze cameraval reageert zeer snel (binnen 0,2 sec.) en maakt bijzonder scherpe foto’s. De camera komt daarom goed tot zijn recht bij wildwissels of faunapassages.

Interessant voor gemeenten of waterschappen om te monitoren of er gebruik gemaakt wordt van de aangelegde voorzieningen. Of voor natuurbeheerders om te kijken of inrichting en beheer effectief zijn. Maar zeker ook leuk voor plaatselijke natuurwerkgroepen (als IVN en KNNV) om meer zicht te krijgen op hun werkgebied of als onderdeel van een cursus. Zelfs voor iedere enthousiaste natuurliefhebber die meer wil weten wat er zich in eigen tuin of zijn/haar favoriete natuurgebied afspeelt. Maar ook erg geschikt indien er overlast is van Steenmarters of andere dieren. Met een camera wordt inzichtelijk hoe een Steenmarter het huis, boerderij of schuur binnenkomt. Vervolgens kunnen deze openingen steenmarterproof gemaakt worden, zodat de marter u geen overlast meer bezorgt.

De technische specificaties van de verschillende Reconyx wildcamera’s zijn in te zien via deze link.

De huurprijs voor een wildcamera is €45 per week
en €140 per maand.
De borg bedraagt €200.
Het verwerken van de videobeelden tot een film kost €25.
De wildcamera’s zijn voorzien van een kabelslot en beveiligd met een pincode.

Weidevogels bij plasdras (Opgenomen met XR6):

Vos bij aas (Opgenomen met HC600):